Energie inkoop

Energie inkoop

Door uw energie op de juiste manier en op het juiste moment in te kopen, kunt u flink besparen op uw energiekosten.

Onze strategieën

Vast contract met een looptijd van 1 tot meerdere jaren

Als u een contract met een vast tarief voor levering van stroom en gas hebt, betaalt u hetzelfde leveringstarief gedurende een vaste looptijd. In de prijs is een risico opslag van de energieleverancier opgenomen in verband met een mogelijk stijgende groothandelsprijs in de looptijd van uw leveringscontract.

Dynamisch

Een dynamisch energiecontract heeft een onbepaalde looptijd. Je kunt het contract zonder kosten per maand opzeggen. Je gas- en stroomtarieven dalen of stijgen per uur of per dag met de energiemarktprijzen mee. Dat betekent direct voordeel bij lagere prijzen op de groothandelsmarkt. Maar ook wordt een stijging van de energietarieven direct doorberekend.
Dalen de prijzen onder het prijsplafond, dan kan ook jouw energietarief dalen.

Gespreid inkopen

Bij gespreid inkopen kopen wij voor u in op basis van inkoopblokken. Dit kan een jaarblok, een kwartaalblok of een maandblok zijn.

Uw voordeel is dat we gespreid inkopen en u dus geen risico-opslag aan uw energieleverancier hoeft te betalen. Hierdoor heeft u altijd de scherpste tarieven in de markt. We maken dus gebruik van dezelfde inkoopvoordelen zoals in het dynamische energiecontract, echter, leggen we de dan geldende tarieven gespreid vast.