Informatieplicht energiebesparing bedrijven en instellingen in 2019

Informatieplicht energiebesparing bedrijven en instellingen in 2019

januari 8, 2019

In 2019 verandert het Activiteitenbesluit milieubeheer. Naast de energiebesparingsplicht komt er ook een informatieplicht voor bedrijven en instellingen. Daarmee willen de overheid en het bedrijfsleven energiebesparing versnellen.

Verbruikt uw bedrijf of instelling jaarlijks vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent)? Dan moet u voldoen aan de informatieplicht. Uiterlijk 1 juli 2019 rapporteert u welke energiebesparende maatregelen u nam.

Erkende Maatregelenlijst

Voor energiebesparende maatregelen gebruikt u de Erkende Maatregelenlijst voor energiebesparing (EML) voor uw bedrijfstak. Hierin staan maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Begin 2019 worden de geactualiseerde EML gepubliceerd. Maar ga nu alvast aan de slag met energie besparen.

eLoket

Voor de rapportage van de informatieplicht is begin 2019 het eLoket van RVO.nl beschikbaar. Zorg dat uw rapportage hier uiterlijk 1 juli 2019 binnen is.

Bekijk ons webinar

Het is belangrijk om te weten wat de informatieplicht voor u inhoudt. U hoort wat de plicht inhoudt en hoe u hieraan kan voldoen. Bekijk daarom de RVO-webinar Informatieplicht energiebesparing.

Meer weten?

Leave A Comment

Avada Programmer

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

We have experience in working with different platforms, systems, and devices to create products that are compatible and accessible.