Energiebesparen staat voor de overheid  hoog op de agenda. De doelstellingen voor 2020 dreigen niet gehaald te worden. Vanaf eind 2016 handhaaft de overheid de invoering van energiebesparende maatregelen door bedrijven.

Extra toezichthouders zijn beschikbaar gesteld om de naleving van deze regels te garanderen. Ondernemingen met een groot energieverbruik kunnen zelfs een boete tegemoet zien als ze niet voldoen aan de verplichting.

Terugverdientijd korter dan 5 jaar? Dan verplicht!

Bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken, zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd hebben, korter dan 5 jaar.

Laat Van Hove Energy Management u ondersteunen in het uitvoeren van een energiebesparingsonderzoek, welke volgens de normen van de overheid is geschreven, met inzicht in uw huidige kosten en verbruik, CO2-uitstoot en de kosten voor het toepassen van de door ons genoemde besparende maatregelen incl. terugverdientijd. Wij begeleiden u in het uitvoeren van de door ons genoemde besparende maatregelen.

Verplichte energie-audit voor grote bedrijven

Telt uw bedrijf meer dan 250 werknemers? Of heeft uw bedrijf een jaaromzet van 50 miljoen euro of meer, of een jaarlijkse balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro?
Dan bent u verplicht eens per 4 jaar een energieaudit van uw bedrijf uit te laten voeren.

De besparingsmogelijkheden die uit de audit volgen, moeten worden opgevolgd onder dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven (binnen 5 jaar terug te verdienen). Verder heeft de audit ook tot doel om bewustwording omtrent energie-efficiency bij grote bedrijven te stimuleren. Heeft u vragen of wilt u weten hoe u aan de auditverplichting kunt voldoen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan. Wij komen langs en brengen in kaart wat de mogelijkheden en verplichtingen voor uw bedrijf zijn.

Verplichting biedt ook kansen

Verplicht investeren in energiebesparing heeft ook voordelen. In onze aanpak zullen wij als eerste kijken naar mogelijkheden om uw vaste energiekosten reduceren en naar onnodig energieverbruik. Besparingen hierop kunt u direct of binnen 5 jaar terugzien in uw eigen portemonnee. Maatregelen die een langere terugverdientijd hebben, zijn weliswaar niet verplicht, maar kunnen ook een hele zinvolle investering zijn.

Van Hove Energy Management adviseert u graag over energiebesparing en het structureel verlagen van uw energiekosten. Maak direct een belafspraak voor vrijblijvend advies.