Rutte III: nieuwe klimaatwet, nieuw energieakkoord

Rutte III: nieuwe klimaatwet, nieuw energieakkoord

oktober 22, 2017

Bronnen rond de formatie bevestigen dat de VVD coalitiepartners ChristenUnie en D66 tegemoet komt met een klimaatwet met juridisch afrekenbare milieudoelen, zoals het terugbrengen van de CO2-uitstoot. Dat meldt dagblad Trouw. Afspraken daarvoor moeten in een nieuw energieakkoord worden vastgelegd. 

Het zou gaan om een afgezwakte versie van het voorstel dat de PvdA en GroenLinks eerder dit jaar indienden. De nieuwe coalitie zou het te ambitieus vinden om in 2030 55 procent minder CO2  te stoten dan in 1990, en zou zich beperken zich tot ‘iets minder dan de helft’. Afspraken tussen de formerende partijen bevatten geen uitgewerkt plan voor de totale CO2-reductie, stelt Trouw vrijdagochtend 6 oktober, daarvoor zou volgens de onderhandelaars een nieuw energieakkoord nodig zijn. Een aparte minister voor klimaat zou dit nieuwe energieakkoord moeten sluiten.

Isolatie huurwoningen, kilometerheffing

Eerder werd al bekend dat woningcorporaties die huurwoningen extra isoleren een korting op de verhuurdersheffing krijgen. Daarnaast zou het nieuwe kabinet voor een kilometerheffing kiezen waarbij vervuilende vrachtwagens het meest betalen. Wat de plannen zijn voor de toekomst van kolencentrales, het Gronings gas en milieubelastingen, is nog niet bekend.

Bron: Fluxenergie

Avada Programmer

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

We have experience in working with different platforms, systems, and devices to create products that are compatible and accessible.