Telemetrie meter

Telemetrie meter

januari 5, 2017

Telemetrie meter

Bedrijven die een gecontracteerd transportvermogen hebben dat groter is dan 100 kW of die per jaar meer dan 170.000 m3 gas verbruiken, zijn bij wet verplicht tot een telemetrie meter. Een telemetrie meter meet dagelijks vanaf afstand uw stroomverbruik. Deze worden door uw Meetbedrijf uitgelezen.

Verbruiksprofielen voor telemetrie

Bedrijven worden aan de hand van hun elektriciteitsverbruik en gasverbruik ingedeeld in een bepaald profiel. Afhankelijk van het profiel is het verplicht om een telemetriemeter te gebruiken. Organisaties die niet verplicht zijn om een telemetriemeter te gebruiken, geven iedere maand hun verbruiksdata zelf door aan de netbeheerder.

Profielen die voor gas verplicht zijn om een telemetriemeter te installeren:

1. Telemetriegrootverbruiker GXX – een gasverbruik tussen de 170.000 m3 en 1.000.000 m3 per jaar.
2. Telemetriegrootverbruiker GGV – een gasverbruik boven de 1.000.000 m3 per jaar.

Telemetrie voor profielgrootverbruiker in 2018

Vanaf 2018 is ook het gasprofiel G2C verplicht om een telemetrische meter te gebruiken. Van Hove Enery Management kan zorgdragen voor plaatsing van een telemetrische gas- en of elektrisch op afstand uitleesbare meter tegen onze speciale resellerstarieven. Vaak bespaart u zich op deze manier tot 30% op uw huidige kosten.

Van Hove Energy Management kan uw meetdata via onze webportal inzichtelijk maken tot op uurniveau nauwkeurig. Indien gewenst ontvangt u periodiek via mail een helder verslag van uw energieverbruik gas en elektriciteit inclusief info over de voor uw organisatie mogelijke besparingsmaatregelen.

Avada Programmer

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

We have experience in working with different platforms, systems, and devices to create products that are compatible and accessible.