Samenwerking Duurzaam Bouwloket en Van Hove Energy management

Samenwerking Duurzaam Bouwloket en Van Hove Energy management

november 27, 2013

VanHEM en Duurzaam Bouwloket zijn een samenwerking aangegaan met als doelstelling om de gezamenlijke expertise te bundelen ten voordele van de gevestigde ondernemer en inwoner. Bedrijven en Inwoners van de gemeente Alkmaar worden ondersteund op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken. 

 

Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijk loket waar MKB en inwoners terecht kunnen voor informatie en advies over het verduurzamen van de bedrijfsvoering en/of hun woning. Twee jonge Alkmaarse ondernemers, Roy Langedijk en Raoul Santibañez, hebben dit loket na hun studie opgericht. Ze werken hard aan het verduurzamen binnen het MKB en particuliere woning, onder andere in de gemeente Alkmaar. Mede door de bijdrage vanuit Dutch Green Technology is de ontwikkeling van het loket mogelijk gemaakt. Dutch Green Technology heeft als doel clustervorming, kennisdeling en samenwerking bewerkstelligen tussen bedrijven en kennisinstellingen.


Fiscale voordelen

Duurzaamheid staat in de gemeente Alkmaar hoog op de politieke agenda. Niet zonder resultaat: veel inwoners en ondernemers zijn al duurzaam bezig. Met het Duurzaam Bouwloket MKB biedt de gemeente Alkmaar de lokale ondernemers een extra stimulans. Duurzame investering zijn niet alleen goed voor het milieu, naast de energiebesparing, kwaliteit- en comfortverbetering kan het ook fiscaal aantrekkelijk zijn. Op de website van het Duurzaam Bouwloket worden ondernemers geïnformeerd over de mogelijkheden, zoals de ‘Energie investeringsaftrek’ (EIA), ‘Milieu Investeringsaftrek’ (MIA) en ‘Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen’ (VAMIL). Daarnaast geeft het loket onafhankelijk advies over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken.

Avada Programmer

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

We have experience in working with different platforms, systems, and devices to create products that are compatible and accessible.