Lek slimme meter gedicht

Lek slimme meter gedicht

februari 5, 2015

Ter info:

04-02-2015, bron: http://nos.nl/artikel/2017060-dijksma-lek-slimme-energiemeter-gedicht.html

Bedrijven die slordig omgingen met de gegevens van klanten van slimme energiemeters hebben maatregelen genomen om hun klanten beter te beschermen. Dat zegt staatssecretaris Dijksma. De bedrijven waren door de netbeheerder gemaand hun handelwijze op korte termijn te veranderen, anders zou hun de toegang tot de klantgegevens geweigerd worden.

Onlangs bleek dat slimme energiemeters gevoelig voor identiteitsfraude zijn. Brancheorganisaties Netbeheer Nederland en Energie Beheer Nederland waarschuwden  ervoor.

Slimme meters maken het stroomverbruik inzichtelijk voor klanten en bedrijven, maar kwaadwillenden kunnen ook toegang krijgen tot de gegevens, bijvoorbeeld via een app.

Journalist Jaap Meijers slaagde erin de gegevens van een bepaald adres te achterhalen door zich voor te doen als de bewoner. Zijn identiteit werd niet voldoende gecontroleerd. “Zo kunnen anderen dus zien hoe het zit met je stroomverbruik, hoe laat je thuis bent of hoe laat je naar bed gaat”, zegt Meijers.

Volgens Dijksma zijn alle betrokken partijen ervan overtuigd dat de nu genomen maatregelen afdoende zijn om in de toekomst problemen te voorkomen. 

Avada Programmer

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

We have experience in working with different platforms, systems, and devices to create products that are compatible and accessible.