Alle kantoren verplicht energie label C of hoger

Alle kantoren verplicht energie label C of hoger

december 29, 2016

Vanaf 2023 is er in Nederland geen enkel kantoor meer met een energielabel slechter dan label C. Kantoren met een slechter label (D t/m G) mogen dan niet meer gebruikt worden.

Eigenaren van energieslurpende kantoren moeten hun panden zuiniger maken. Dat kan, want de investering betaalt zich terug door besparing op energiekosten. Dat staat in een brief van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) aan de Tweede Kamer. De eigenaren hebben nog 5 jaar de tijd hun kantoren zuiniger te maken. Voor heel kleine kantoren en monumentale panden geldt een uitzondering.

Kantoren met een label D, E of F kunnen zonder bouwkundige ingrepen aangepast worden. Aanpassingen aan installaties (bijv. verlichting) zijn voldoende om label C te halen. Bij kantoren die nu label G hebben, zijn maatregelen als glas- of dakisolatie nodig.

De verplichting voor (minstens) label C geldt voor kantoren. Ook komt er een onderzoek naar de mogelijkheden in zorginstellingen.

Bron: www.milieuplatformzorg.nl

Avada Programmer

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

We have experience in working with different platforms, systems, and devices to create products that are compatible and accessible.