Gluren bij de Buren inspireert Beverkogers

Gluren bij de Buren inspireert Beverkogers

februari 17, 2014

Ruim 60 ondernemers kwamen netwerken én ontbijtenRuim zestig ondernemers waren woensdag 12 februari in alle vroegte te gast bij Jasa Packaging Systems aan de Hazenkoog. Terwijl het buiten langzaam licht werd, lieten ze zich een goed verzorgd ontbijt wel smaken. Intussen maakten ze kennis met de voordelen van de gezamenlijke inkoop van energie en het prachtige bedrijf van de familie Pannekeet.

 

Tijdens Gluren bij de Buren bleek opnieuw dat bedrijventerrein Beverkoog bruist van de activiteiten. Zo worden binnenkort aan de noordzijde onder meer het nieuwe infobord met de namen en logo’s van alle leden geplaatst. ,,Zeker als straks de Noordelijke Ontsluiting klaar is, ben je als ondernemer gezegend dat je op dit terrein gevestigd bent, want het steekt met kop en schouders boven alles uit’’, aldus bestuurslid Sjoerd Pelt.

 

Duurzaam Bouwloket Alkmaar

Ook nieuw is de mogelijkheid om samen energie in te kopen, of te investeren in zonnepanelen en LED-verlichting. Raoul Santibanez van het Duurzaam Bouwloket wees de aanwezigen op hun diensten voor ondernemers. Die kunnen bij het loket gratis terecht met vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Op de website staan alle maatregelen uitgewerkt die ondernemers kunnen toepassen binnen hun bedrijfspand, de kosten en baten en fiscale voordelen.

 

Flink besparen op energierekening

Met weinig moeite zijn al flinke bedragen te besparen op energiekosten, benadrukte ook Erik Jan van Hove van Deltas Power. ,,Het besparingspotentieel binnen bedrijfspanden is gigantisch, alleen de mogelijkheden en de hierbij komende voordelen zijn voor veel ondernemers helaas nog onbekend.’’ Bedrijvenvereniging Beverkoog biedt in samenwerking met Deltas Power een collectief contract voor de inkoop van gas en groene stroom. ,,Ondernemers op de Beverkoog die zich al hebben aangesloten besparen tussen de 20% en 40% op energiekosten per jaar’’, aldus Van Hove. ,,Hoe meer ondernemers zich aansluiten, hoe beter de prijzen worden.’’ Naast de gezamenlijke inkoop van energie biedt Deltas Power als extra dienst ondernemers een energiefactuur- en contractanalyse. Ondernemers die willen weten hoeveel ze kunnen besparen, hoeven alleen een kopie van hun laatste gas- en elektriciteitsrekening op te sturen. Bovendien helpt Deltas Power ondernemers die willen investeren in LED-verlichting of zonnepanelen. ,,Ook bij de zonnepanelen geldt: hoe meer ondernemers meedoen met de gezamenlijke inkoop, hoe gunstiger de tarieven. De eerste vier bedrijven op de Beverkoog hebben zich al gemeld.’’

 

Indrukwekkende blik achter de schermen

In een kort interview, gevolgd door een rondleiding maakten de aanwezigen kennis met het prachtige bedrijf van Jasa Packaging Systems. Hier worden machines voor het verpakken van aardappelen, wortelen, gesneden groenten, koekjes, chips en dergelijke ontworpen en geassembleerd. Vader Piet en dochter Sandra Pannekeet hebben 45 man personeel in dienst en versturen hun verpakkingsmachines de hele wereld over. Het bedrijf is ruim twintig jaar op de Beverkoog gevestigd, maar voor de meeste buren was het de eerste, indrukwekkende blik achter de schermen. Piet Pannekeet riep de Beverkogers op meer met elkaar samen te werken. ,,Haal dichtbij wat dichtbij zit en gun elkaar de business.’’ Als goed voorbeeld stond voor zijn deur een grote vrachtwagen van Transportbedrijf Jonker, die sinds een week rondrijdt met reclame van Jasa op de zijkanten. ,,Zij vervoeren al jarenlang tot grote tevredenheid onze machines naar klanten. We zijn hartstikke trots dat nu onze naam er zo mooi opstaat.’’

 

De volgende netwerkbijeenkomst, de Business Borrel, vindt plaats op 24 oktober. Dan is Auto Klaver gastheer.

Avada Programmer

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

Hello! We are a group of skilled developers and programmers.

We have experience in working with different platforms, systems, and devices to create products that are compatible and accessible.